zondag 11 oktober 2015

America verloren in het systeem - E.R. Frank

Vijf jaar is America, als hij een weekend op bezoek gaat bij zijn verslaafde moeder en twee broers: 'Lyle was de oudste, maar Brooklyn was de gemeenste, dus Brooklyn was de baas'. Tijdens de logeerpartij gaat zijn moeder ervandoor - America en zijn broers proberen voor zichzelf te zorgen. Pas drie jaar later worden ze door de politie gevonden.

Nu is America - 'Ik ben niet wit en ik ben niet zwart en ik ben niet dit of dat, maar ik ben van alles wat' - vijftien jaar oud, en heeft geprobeerd een eind aan zijn leven te maken. In Ridgeway Hospital probeert psychiater dr. B. zijn vertrouwen te winnen. Maar eenvoudig gaat dat niet. America verdwijnt liever naar de veilige plek in zijn gedachten: Mount Everest. Toch brengen de pogingen van dr. B. steeds meer herinneringen aan de afgelopen tien jaar bij America boven.

1 opmerking:

  1. Dit boek was een boek die vooral wou duidelijk maken hoe het leven is als je elke dag bij de pyschiater zit. In dit boek gebeuren veel spannende dingen. Als je het boek begint te lezen ga je meteen het einde willen weten. Dat is leuk aan dit boek. Het is zeker een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen