zaterdag 10 oktober 2015

Een tere huid - Gerda van Erkel

Elke zondag gaat Mettes vader  om broodjes en kaas. Op een bloedhete zondag in juli keert hij niet terug naar huis. Mette wacht. Elke avond zet ze een kruisje op de kalender en overloopt ze haar herinneringen aan hem. Maar dat blijken er maar triestig weinig te zijn.

Mette wacht ook op de ware. Al haar vriendinnen hebben iemand. Zij heeft alleen Peer, haar buurjongen en allerbeste vriend. Maar Peer heeft zijn hart en zijn hoofd vol van wielrennen. En van Sil, haar beste vriendin.
Na negen maanden duikt haar vader uit het niets weer op. Hij ziet er niet alleen helemaal anders uit, hij lijkt ook een totaal ander mens geworden. Mette is boos, verward, maar ook nieuwsgierig. Wat is er gebeurd waardoor hij haar en mama al die tijd zonder taal of teken ongerust heeft laten wachten?

1 opmerking:

  1. Een tere huid is een echte aanrader voor mensen die dieper durven ingaan op gevoelens. De vader van Mette weet op een mooie manier te tonen hoe dingen kunnen veranderen en dat zelfs het houden van iemand niet hoeft te stoppen. Je leert er mooie lessen bij. Dat je bijvoorbeeld niet alles wit op zwart mag bekijken en dat je niet direct moet oordelen.

    BeantwoordenVerwijderen