maandag 12 oktober 2015

Reinhart - Ludo Enckels

Begin twaalfde eeuw. Wolfram is de oudste zoon van Reiner Reinhart, de heer van Groenenk. Hij wordt opgeleid om zijn vader op te volgen, maar hij droomt van een leven als ridder: een leven vol feestelijke toernooien, waar hij in een glimmend harnas de eer van Groenenk kan verdedigen. Wolfram wordt een gevierd krijger, maar de verboden liefde voor de knappe Magdalena, dochter van een vrijgevochten beeldhouwer, drijft hem terug naar Groenenk. Daar heeft zijn vader ondertussen een adellijke bruid voor hem uitgekozen. Woedend omdat zijn zoon weigert met haar te trouwen, verdrijft de slotheer Magdalena en haar familie van zijn land. Wolfram verbreekt de band met zijn familie om haar te zoeken. Zijn reis brengt hem doorheen heel Europa tot in het Midden-Oosten, langs gewelddadige toernooien en wrede kruistochten. Wat hij onderweg meemaakt, verandert hem voorgoed. Ondertussen blijft hij dromen van zijn geliefde. Zal hij haar ooit terugvinden?

1 opmerking:

  1. Het is niet zo'n spectaculair goed boek, de meeste personages blijven oppervlakkig en het is soms moeilijk te volgen.
    Het is ook een vrij langdradig boek. Ook het einde was een beetje teleurstellend. Het boek wordt beschreven als een roman, maar ik vind dat er helemaal geen romantiek in zit.
    Wie graag historische boeken leest, zal dit wel een goed boek vinden.
    Wie graag nog wat romantiek wil lezen kiest beter een ander boek.

    BeantwoordenVerwijderen