zondag 11 oktober 2015

Sequoia - Kirstin Vanlierde

Maarian groeit op in het afgegrendelde en overbeschermende Eden, een ondergrondse maatschappij die al eeuwen geen contact meer heeft gehad met de buitenwereld. Alle Wetenschappelijke bevindingen tonen aan dat het Buitenland sinds de Grote Oorlog onbewoonbaar is. Maarians vader, een gerenommeerd Wetenschapper, dacht iets anders. Hij stierf onder verdachte omstandigheden toen zij nog een kind was. Jaren later wil de koppige, opstandige Maarian naar Boven, om uit te zoeken of haar vader gelijk had.

Haar tocht confronteert haar met een bovenwereld die niet alleen leefbaar is, maar ook bewoond. Maar de Buitenlanders zitten allesbehalve op haar komst te wachten.

Wat voor Maarian volgt, is een gevecht met haar eigen lichaam, dat totaal niet is aangepast aan de omstandigheden boven. Maar het is vooral een confrontatie met de taal, vooroordelen en gewoontes van een volk dat haar voortdurend choqueert door de manier waarop het leeft, en haar het liefst van al weer onder de grond zou zien verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten